2018. június 30., szombat

Tenerifei kígyószisz - Echinum wildpretii - Szárazságtűrő ritkaság a Kanári-szigetekről. 5 db mag! - Jelenlegi ára: 400

Köszönöm szépen, hogy megnyitotta/megnyitottad ezt az oldalt. Rengeteg ismert és kevésbé ismert dísznövény, zöldség, gyümölcs, gyógy- és fűszernövény magját kínálom eladásra. Egy borítékban sokféle vetőmag elfér, így ha többfélét rendel/rendelsz, akkor is csak egy postaköltséggel kell számolni. Ide kattintva nézze/nézd meg a teljes vaterás kínálatomat.
Echinum wildpretii - tenerifei ékszertorony, tenerifei kígyószisz, óriás kígyószisz
5 db mag!
A Kanári-szigetek gyöngyszemén, Tenerifén őshonos ez az érdeslevelűek családjába tartozó, virágzása idején akár 3 méter magasra is megnövő, lágyszárú növény. Őshazájában, a vulkánok köves, sziklás lejtőin, kétéves életciklusú. Ez azt jelenti, hogy az első évben fejleszti ezüstös színű tőlevélrózsáját, majd a második évben hozza virágzatát, amelyben több száz korallvörös vagy lila, tölcséres virág található. Virágzás után még ugyanabban az évben magot érlel és elpusztul.
A fagyot, csak mínusz 5 fokig bírja, ezért a szabadban nem teleltethetjük. Kedveli a tűző napsütést, és jól bírja a szárazságot. A jó vízáteresztő talajokban szépen díszít.
Vethetjük jó vízáteresztő, tápanyagban nem túl gazdag talajba. Magjainak csírázásához nem szükséges semmiféle előkezelés. A magokat a talaj felszínére szórjuk, és éppen csak belenyomkodjuk a földbe. Alulról, felszívatva öntözzük, de ne álljon alatta a víz, mert a túlöntözés végzetes lehet. Optimális csírázási hőmérséklete 20-22 fok, csírázási ideje 2-4 hét.
Köszönöm, hogy meglátogatta/meglátogattad az oldalamat! Ide kattintva nézze/nézd meg a többi termékemet is. Jó böngészést kívánok!


Jelenlegi ára: 400 Ft
Az aukció vége: 2018-07-21 23:27 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése